Μπορείς να ερωτευτείς κάποιον σκρολάροντας το προφίλ του;



Το πόσο άλλαξε το φλερτ στις μέρες μας, το ερωτικό παιχνίδι, αλλά κι ο τρόπος που ερωτευόμαστε, εξαιτίας των κοινωνικών δικτύων, έχει αναλυθεί σε δεκάδες άρθρα.


Το ότι μπορεί κανείς να ερωτευτεί κάποιον, κάνοντας απλά scroll down στο προφίλ του, ποιος το ομολογεί;Είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε η διαδικτυακή καψούρα είναι μια πραγματικότητα.


Τυγχάνει να ερωτευόμαστε άγνωστους, των οποίων το προφίλ κατασκοπεύουμε, αφού βρεθούν τυχαία στο διαδικτυακό μας δρόμο. Παλαιότερα για να ερωτευτείς κάποιον θα έπρεπε πρώτα να τον έχεις συναντήσει. Δεν υπήρχε πραγματικά άλλος τρόπος. Γι’ αυτό κι οι άνθρωποι έβγαιναν πιο πολύ και γι’ αυτό κοινωνικοποιούνταν πιο πολύ. Και σήμερα ακόμη, όλοι όσοι είναι μόνοι και βρίσκονται αυτή τη στιγμή έξω, λίγο ή πολύ, ψάχνουν τον έρωτα.

Ένα περαστικό έρωτα ή μια σχέση. Περισσότεροι, όμως, είναι αυτοί που τον ψάχνουν, πλέον, μέσω διαδικτύου. Εκεί γίνονται πια οι περισσότερες επικοινωνίες, εκεί παίζεται το φλερτ, εκεί κι οι γνωριμίες. Εκεί συνήθως αρχίζει και τελειώνει ένας έρωτας.

Μέσω ενός μπλε κουτιού που λέγεται τσατ! Όπως, λοιπόν, κεραυνοβόλα μπορούσε να ερωτευτεί κάποιος, αντικρίζοντας κάποιον άλλο, το ίδιο κεραυνοβόλα μπορεί σήμερα να τον ερωτευτεί, ρίχνοντας μια ματιά στο προφίλ του, στα θέματα που δημοσιοποιεί και στις φωτογραφίες.

Το facebook μας δίνει τη δυνατότητα να μαθαίνουμε πολλά για όσους η φάτσα τους στην προφίλ φωτογραφία μας άρεσε, προτού καν τους γνωρίσουμε. Θα δούμε αν έχουμε τα ίδια μουσικά γούστα, τις ίδιες πολιτικές απόψεις, πού πήγε διακοπές, αν είναι ή όχι σε σχέση, τι χόμπι έχει, τι δουλειά κάνει, πώς είναι η μάνα του κι άλλες πληροφορίες που εκτός ιντερνετικού κόσμου θα έπρεπε να μάθουμε, μιλώντας πρόσωπο με πρόσωπο.

 Υπάρχουν και τα μυστήρια προφίλ. Αυτοί που ποστάρουν πολύ λίγα για τον εαυτό τους και πολύ σπάνια. Που σπάνια βγαίνουν online κι έχουν την ίδια φωτογραφία προφίλ πάνω από ένα χρόνο. Μυστήρια πλάσματα των κοινωνικών δικτύων που μας κινούν την περιέργεια και μας κρατούν σε αγωνία για την επόμενή τους κίνηση ή εμφάνιση.

Παθαίνουμε κόλλημα μαζί τους και θέλουμε ν’ ανακαλύψουμε περισσότερα για τη ζωή τους. Αν όλα τα πιο πάνω μας εντυπωσιάσουν ή μας βρουν σύμφωνους, τότε υπάρχει κι η περίπτωση να την πατήσουμε μαζί του και να θέλουμε να επισκεπτόμαστε το προφίλ του όλο και πιο συχνά, αλλά και να περιμένουμε αγωνιωδώς την επόμενή του ανάρτηση.

Τσεκάρουμε συνεχώς πότε είναι online και σε ποιους κάνει like και ψάχνουμε μια αφορμή για ν’ ανοίξουμε κουβέντα. Φανταζόμαστε πριν κοιμηθούμε πώς να μοιάζει από κοντά κι αν είναι όντως ο άνθρωπος των ονείρων μας, όπως φαίνεται απ’ τις αναρτήσεις του.

 Υπάρχουν κι αυτοί που προσπαθούν επιτηδευμένα να κτίσουν ένα «τέλειο» προφίλ για να εντυπωσιάζουν και να ξεγελούν εύκολα το επόμενο θύμα που θα τους ερωτευτεί. Αργά ή γρήγορα αυτοί αποκαλύπτονται. Το πρόβλημα είναι όταν αποκαλύπτονται πολύ αργά κι η καμπάνα του έρωτα έχει ήδη χτυπήσει στην καρδιά του «θύματος».

 Είναι τόσο εύκολο να ερωτευτείς στις μέρες μας. Κάνοντας απλά ένα scroll down στο προφίλ κάποιου, απ’ την άνεση του καναπέ ή την άβολη καρέκλα του γραφείου μας. Κουνώντας μόνο το μεσαίο δαχτυλάκι μας, πίνοντας καφέ και χωρίς καν να έχουμε γνωρίσει το πρόσωπο με το οποίο έχουμε πάθει το κόλλημα και τον οποίο σύντομα θα θελήσουμε να γνωρίσουμε…

 Συντάκτης: Πράξια Αρέστη Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Σχόλια